آسانسور کششی|خرید آسانسور کششی
یکی از انواع بالابر که نمونه اولیه آن توسط شخصی به نام آلیشا اوتیس در اواخر دهه 1800 میلادی اختراع شد، آسانسور کششی است. این محصول از طریق وزنه تعادل و سیم بکسل کار میکند. آسانسورهای کششی به نسبت آسانسورهای هیدرولیکی به انرژی کمتری نیاز دارد و میتواند با سرعت بالاتری حرکت کند. به همین دلیل این نوع آسانسور برای ساختمانهای بلند (با تعداد طبقات بالا) بسیار مناسب است.
نحوه کار آسانسورهای کششی
آسانسورهای کششی به وسیله موتورهای الکتریکی متناوب (AC) یا جریان مستقیم (DC) کنترل میشوند. در آسانسورهای کششی برای حرکت کابین آسانسور از اصطکاک بین طنابهای فولادی بالابر و نوار بهره گرفته میشود. همچنین، آسانسور کششی از یک وزنه تعادل برای جبران وزن افراد و کابین استفاده می کند تا موتور الکتریکی مجبور به حرکت مداوم نباشد. بنابراین، آسانسورهای کششی انرژی و توان بیشتری نسبت به آسانسور هیدرولیک دارند.
با این که تکنولوژی آسانسور در طول سالها تکامل یافته است اما همچنان آسانسورهای کششی در صنعت ساختمان کاربرد دارند. منحصر به فرد بودن آسانسورهای کششی آنها را تبدیل به گزینه مناسبی به ویژه برای ساختمانهای متوسط تا بلند میکند. به همین دلیل صاحبان ساختمانها این نوع آسانسورها را بیشتر ترجیح میدهند.
با چرخیدن فلکه گیربکس در این نوع آسانسور، امکان حرکت کابین و وزنه تعادل در خلاف جهت هم میسر میشود. این کشش دلیل اصلی برای حرکت کابین به حساب میآید. نامگذاری محصول نیز بر اساس همین مورد صورت گرفته است. در نظر داشته باشید که به دلیل حساسیت بالای آسانسورهای کششی باید نسبت به تعمیر و نگهداری آنها توجه ویژه داشت. به همین دلیل بهتر است سرویس آسانسور به طور ماهانه و از سوی تکنسینهای باتجربه انجام شود.
آسانسور کششی دندهای (گیربکس)
آسانسورهای کششی دندهای با ساختار ساده خود بسیار منحصر به فرد هستند و برای آسانسورهای باری و کم سرعت کاربرد دارند. به طور معمول یک آسانسور کششی دندهای توسط یک موتور الکتریکی AC یا DC حرکت میکند. علاوه بر این آنها بین موتور الکتریکی و شیار خود چرخدندههایی دارند که نخست قرقره و سپس طنابها یا تسمههای فولادی را به حرکت در میآورد.
مدل دندهای دارای حداکثر سرعت 152 متر در دقیقه است و میتواند بارهایی تا 13 هزار کیلوگرم را حمل کند. اگرچه آسانسورهای دندهای سرعت کمتری نسبت به آسانسورهای بدون چرخدنده دارند، اما در عین حال برای حرکت چرخدنده به موتورهای الکتریکی کمتری نیز نیاز دارند.
انواع آسانسور کششی
سه نوع مختلف از آسانسورهای کششی وجود دارند که هرکدام قابلیتها و تواناییهای مخصوص به خود را دارند. این موارد عبارتاند از:
- آسانسور کششی دندهای
- آسانسور کششی بدون دنده
- آسانسور کششی روملس (MRL)
آسانسور کششی بدون دنده (گیرلس)
80 درصد از آسانسورهای کششی موجود در بازار بدون دنده هستند و به همین دلیل این نوع پرکاربردترین آسانسورهای کششی به حساب میآید. اگر ساختمانی متوسط تا مرتفع دارید، برای انتخاب نوع بدون دنده تردید نکنید. این نوع آسانسورها میتوانند با سرعت بسیار بالا کار کنند. بر خلاف مدل دندهای، آسانسورهای بدون دنده موتور الکتریکی خود را مستقیما به شایو متصل میکنند.
مدل بدون دنده معمولا توسط یک موتور سنکرون هدایت میشود. آنها دارای ساختاری ساده، عملکرد قابل اعتماد، اندازه کوچک، وزن سبک، راندمان بالا، سرعت کم و گشتاور بالا هستند. سرعت این نوع آسانسورها بسته به مدل، پیکربندی و کاربرد، میتواند بین 610 تا 1220 متر در دقیقه نیز برسد.
با این حال، اگر میخواهید آسانسور شما با سرعت بسیار پایینتری مانند آسانسور هیدرولیک معمولی حرکت کند، نگران نباشید زیرا متخصصین ما میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند.
آسانسور کششی روملس (MRL)
اگر اولویت اصلی شما صرفهجویی در فضا در ساختمانی کم ارتفاع تا متوسط است، آسانسور کششی MRL میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. آسانسورهای روملس طوری طراحی شدهاند که نیازی به اتاق ماشین ندارند، بنابراین به شما در صرفهجویی فضا بسیار کمک میکنند. علاوه بر این آنها دارای سرعتی مشابه با مدل گیربکس هستند.
مدل MRL به غیر از صرفهجویی در فضا به هزینه سرمایهگذاری اولیه و زمان نصب کمتری نیاز دارد. دلیل این امر کارگذاری موتورهای الکتریکی بیشتر در داخل چاه آسانسور است. آسانسورهای MRL در مصرف انرژی بهینه تر عمل کرده و در فرایند عملکردی آن از روغن یا روان کننده استفاده نمی شود. این برتری باعث میشود تا هنگام استفاده از این دستگاه، آلودگی و خطرات احتمالی آتشسوزی بسیار کاهش یابد.
مشخصات فنی آسانسورهای کششی
یک آسانسور کششی معمولی دارای 4 قسمت است که عبارتاند از:
- کابل یا طناب
- قرقره شیاردار عمیق (شایو)
- وزنه
- موتور الکتریکی
روش کار آسانسورهای کششی و هیدرولیک به طور قابل توجهی با یکدیگر تفاوت دارد. به عنوان مثال در آسانسورهای هیدرولیک روغن به داخل سیلندر پمپ میشود تا با حرکت پیستون کابین آسانسور به بالا حرکت کند. به همین ترتیب، برای پایین رفتن کابین، یک سوپاپ باز میشود و پس از آن، روغن تحت نیروی گرانش کابین به داخل مخزن باز میگردد.
از سوی دیگر، آسانسورهای کششی با یک سیستم طناب و قرقره کار میکنند. در این نوع بالابر از طنابهای فولادی کششی یا تسمههای فولادی تخت استفاده میشود. معمولا آسانسورهای کششی به گونهای طراحی میشوند که کابینها توسط یک موتور الکتریکی و طناب یا تسمههای فولادی روی یک قرقره (قرقره شیاردار عمیق) کشیده شوند.
علاوه بر این، وزنه تعادل برای جبران وزن کابین آسانسور و سرنشینان ضروری است. با این حال، مواردی وجود دارد که دو آسانسور طوری ساخته شدهاند که کابین آنها به طور همزمان در جهات مخالف حرکت میکنند و به عنوان وزنه تعادل یکدیگر عمل میکنند. بنابراین، با نحوه طراحی آسانسورهای کششی، موتور مجبور نیست وزن زیادی را جابجا کند و در نتیجه نسبت به آسانسورهای هیدرولیک که از یک قطعه تجهیزات هیدرولیک استفاده میکنند، مصرف انرژی کمتری دارند.
فرق آسانسور هیدرولیک و کششی
کسانی که با صنعت آسانسور و انواع آن آشنایی ندارند بهتر است با توجه به نوع ساختمان و نیاز ساکنین، محصول مورد نظر خود را انتخاب کنند. آسانسورهای هیدرولیکی و کششی که دو نوع اصلی بالابر به حساب می آیند، تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند.
تفاوت عمده بین آسانسورهای کششی و هیدرولیک در نحوه حمل و نقل کابین آسانسور توسط سیستم است. در آسانسور کششی، وزنه تعادل وزن کابین و سرنشینان آن را جبران میکند. موتور مجبور نیست وزن زیادی را جابجا کند به همین دلیل آسانسورهای کششی نسبت به سیستمهای هیدرولیک انرژی بسیار کارآمدتری دارند.
آسانسورهای کششی توسط طناب یا تسمههای فولادی روی سیستم قرقرهای بالا و پایین میروند. کابین آسانسور در نوع هیدرولیک با استفاده از پیستون سیال که در داخل یک سیلندر نصب میشود، جابجا میشود. درکل میتوان گفت انواع هیدرولیک برای ساختمانهای 4 تا 5 طبقه مناسباند. چنانچه ساختمان شما طبقات بیشتری دارد باید به سراغ آسانسورهای کششی بروید.
مزایای آسانسور کششی
آسانسورهای کششی به دلیل برخورداری از مزایای متنوع، طرفداران خاص خود را دارند. مهمترین مزایای این نوع بالابر شامل موارد زیر میشوند:
- حرکت نرم و آرام
- امکان استفاده در ساختمانهای با تعداد طبقات بالا
- موتور الکتریکی و الزامات اتاق کنترل کم حجم
- قدرت و بازده انرژی بیشتر نسبت به آسانسورهای هیدرولیک
- حرکت سریعتر و همچنین پیمودن مسافتهای عمودی طولانیتر
- عدم نیاز به روغنکاری
- آلودگی و خطرات احتمالی آتشسوزی کمتر
- ایمنی بالاتر نسبت به بالابرهای هیدرولیک
- تولید صدای کمتر نسبت به انواع هیدرولیک
قیمت آسانسور کششی
قیمت یک آسانسور به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهمترین این عوامل شامل تعداد طبقات ساختمان، ظرفیت، برند محصول، هزینه نصب و همچنین نوسانات نرخ ارز و تورم است. با توجه به تمامی این موارد نمیتوان قیمت دقیقی برای آسانسورهای کششی اعلام کرد. برای اطلاع بیشتر در این زمینه بهتر است با کارشناسان ما تماس بگیرید.
خرید آسانسور کششی
پیش از اقدام برای خرید آسانسورهای کششی بهتر است با انواع آن آشنا شوید. همانطور که اشاره شد سه نوع از این محصول وجود دارد که با توجه به مختصات یک پروژه میتوان آنها را انتخاب کرد. نوع بدون دنده این بالابر نسبت به دیگر انواع، طرفداران بیشتری دارد. دلیل این امر وزن سبک، حجم کم و عملکرد بهتر آن است. توصیه میکنیم پیش از تصمیمگیری در این زمینه از کارشناسان ما مشاوره دریافت کنید. آنها میتوانند با توجه به مختصات پروژه و نیازهای شما، بهترین گزینه را معرفی کنند.
شرکت فنی و مهندسی فراز عرش البرز که فعالیت خود را از سال 1388 آغاز کرده است، یکی از بهترین گزینهها برای خرید آسانسور به حساب میآید. این شرکت علاوه بر تولید محصولات باکیفیت داخلی، نمایندگی برخی از برندهای معتبر مانند Velevateرا نیز بر عهده دارد.
مشاوره رایگان
ما به شما در خصوص خرید، نصب و تعمیر هرگونه آسانسور و پله برقی مشاوره رایگان می دهیم تا با نیاز شما آشنا شده و بهترین گزینه را در اختیار شما می گذاریم.